Pris til Søvndal


Af
Martin Deichmann
 

Altinget tildelte forleden SFs formand Villy Søvndal sin Ting-Prisen for god politisk kommunikation. Prisen bliver hvert år givet til en politiker, der med sine kommunikative evner formår at øge respekten for det danske folkestyre. Hvor spin og overflade som regel får skylden for det modsatte - politikerlede og mediestunts – er Altinget altså af den overbevisning, at Søvndals kommunikative evner bringer Christiansborg tættere på vælgerne. Det er flot! Og det er godt set af Altinget, at Søvndals skarpe linje efter en lidt vag begyndelse har blæst Holger K-støver af SF.

I motivationen hedder det da også, at ”Søvndal er som ny partiformand trådt i karakter som politiker, der kan mere end sin sociale ABC. Han taler direkte til folk, ofte med overskud og et glimt i øjet. Hans ægte sociale indignation og kontakt til sit eget jeg understøtter hans kommunikative talent, der formentlig er medvirkende til SF's øjeblikkelige fremgang i meningsmålingerne.”

Og så er det selvfølgelig oplagt at tage et helt frisk eksempel fra Søvndals tale ved demonstrationerne i København og Århus d. 3. oktober. Her et udpluk - direkte til folket …:
 

Hej alle sammen.

Hvis man skal tro dagspressen og de borgerlige politikere, så er I en gemen hob af socialistiske oprørere og uromagere.

I skulle angiveligt alle sammen være i lommen på både Karl Marx og BUPL.

Jeg kender et par borgerlige borgmestre med budgetvanskeligheder, som nok ville frabede sig den karakteristik.

Men hvor er der mange af jer Det er godt at se!


 


 

 

 

5. oktober 2006

 

Kommentar

 


Læs Villy Søvndals tale til de demonstrerende på SFs hjemmeside