Tager den ene boks nødvendigvis den anden?


Af
Martin Deichmann
 

At rigspolitichef Torsten Hesselbjerg forleden blev filmet med 170 km/timen på motorvejen har afsat en vis bekymring hos den konservative retsordfører, Tom Behnke. Ikke over politichefens hastighed, men over dens mulige konsekvenser efter, at formanden for Rådet for større Færdselssikkerhed, Rene La Cour Sell, har foreslået, at man monterer sorte bokse i statens køretøjer. Som Tom Behnke udtalte i en pressemeddelelse:

Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan Rene La Cour Sell vil kontrollere, om fodgængere går over for rødt lys. For skal man tænke tanken om sorte bokse til ende, så skal det vel gælde alle trafikanter – altså også statsansatte fodgængere. Skal de så ved ansættelsen have opereret en mikrochip ind i foden?”

Nu er det jo ikke i skulderen på bilens fører, at den sorte boks ifølge forslaget skal monteres, men i selve køretøjet. Skal man tænke den tanke til ende, må mikrochippen skulle anbringes i hælen på den statsansattes uniformsko. Og så er det vel efterhånden kun politiet selv, der kan glæde sig. Men tager den ene boks nu nødvendigvis den anden? Nej, hvorfor skulle de dog det!

 

 


 

 

 

 

 

3. maj 2006

 

Kommentar